Anti-transpirati Miradry

Miradry Behandeling

Heb je last van overmatig zweten en/of een zweetgeur en wil je hier graag vanaf komen? Dan is de MiraDry behandeling geschikt voor jou! Dit is namelijk een permanente oplossing tegen overmatig zweten en/of een zweetgeur die je in je dagelijks leven belemmeren. Je zal hierna nooit meer last hebben van deze klachten. Door middel van geluidsgolven worden de zweetklieren 70% tot 90%  in de oksel uitgeschakeld. Hierbij is dus geen operatie nodig en heb je geen hersteltijd nodig! 

De behandeling in het kort

Voor de MiraDry behandeling vindt er eerst een consult gesprek plaats met de arts. De arts luistert naar je wensen en samen wordt er een behandelplan opgesteld. Zodra de MiraDry behandeling wordt uitgevoerd, word je eerst lokaal verdoofd. Hierdoor zal je geen pijn ervaren van de behandeling. Daarna wordt er een tijdelijke tattoo aangebracht die het behandelingsgebied aanduidt. Vervolgens worden door het handstuk microgolfstralen in de oksel afgevuurd. Deze golven komen op 2-5 mm diep en maken de zweet- en geurklieren kapot. Als leuke bijwerking verlies je ook 60 tot 70% van de haren! Na de behandeling wordt de huid goed schoongemaakt en worden je oksels gekoeld. Dit gebeurt met behulp van icepacks. Het is aan te raden om je huid enkele dagen na de behandeling te blijven koelen. Dit bevordert namelijk je herstel.

 

De voordelen van de MiraDry Behandeling

 • Onmiddelijk & Permanent resultaat
 • Korte hersteltijd
 • Bestrijding tegen zweet, geur en haar in de oksel
 • Gemiddelde zweetreductie van 82% na één behandeling

De duur van de MiraDry behandeling

De behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Het resultaat van de MiraDry behandeling is permanent. 

Voor een optimaal resultaat

In de meeste gevallen is een behandeling voldoende om okselzweet permanent te verminderen. Het kan echter voorkomen dat je een tweede en/of derde behandeling nodig hebt voor een optimaal resultaat. Het effect van een MiraDry behandeling is pas na drie maanden te beoordelen. Daarvoor kan zweetproductie zowel af- en toenemen. Wanneer één MiraDry behandeling in jouw ogen niet voldoende resultaat geeft, kun je ook een tweede en/of of derde afspraak inplannen. Een derde afspraak komt zelden voor. Bijna iedereen is na twee MiraDry behandelingen helemaal tevreden.

Advies

De meeste patiënten hervatten hun normale activiteiten (zoals weer aan het werk gaan) meteen. Lichaamsbeweging wordt meestal binnen enkele dagen hervat. Enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van zwelling, gevoelloosheid, blauwe plekken en gevoeligheid in het okselgebied.

 

Anti-transpiratie Botox

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze artsen wordt uitgevoerd is de Botuline toxine anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

Risico’s
Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen.

Intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een Botuline toxine anti-transpiratiebehandeling. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn over de behandeling.

Voorbereiding
Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren. Er is geen verdovingscrème nodig. De Botuline toxine anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Anti-transpiratie

Waarom zweten we?

Er zijn verschillende termen voor overmatig zweten, waarvan hyperhidrose de bekendste term is. Wanneer iemand zweet, wordt er door de zweetkliertjes vocht afgescheiden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten zweetkliertjes, die overal op de huid voorkomen. Het gaat om eccriene en apocriene zweetklieren.

Welke klieren kunnen zorgen voor overmatig zweten?

Zweten doen we niet zomaar. Het heeft namelijk een functie. De eccriene zweetklieren heeft u over het gehele lichaam. Ze zijn bedoeld om de lichaamstemperatuur in stand te houden. Wanneer het te warm wordt, gaan deze eccriene zweetklieren harder werken en gaat ze zweet produceren. Omdat de huid dan nat wordt, kan deze beter afkoelen. Daarnaast hebben deze zweetklieren nog een functie: ze houden onder andere de handpalmen vochtig. Hierdoor heeft u meer grip bij het vastpakken. Wanneer u erg zenuwachtig bent, kunnen de eccriene huidkliertjes in de handpalmen en in het gezicht extra gestimuleerd worden. Handen kunnen hierdoor ook te vochtig worden, waardoor grip juist minder wordt.

In tegenstelling tot eccriene zweetklieren komen apocriene zweetklieren niet overal over het lichaam voor. Deze zweetklieren beperken zich tot de oksels, huid rond de anus en de huid rond de tepels. Deze klieren zorgen voor de bekende zweetgeur. Wanneer het zweet zich nog in het lichaam bevindt, is dit geurloos. Als iemand echter gaat zweten en het zweet zit op de huid, wordt dit zweet door bacteriën afgebroken. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het zweet wordt omgezet in de karakteristieke zweetgeur. Deze apocriene zweetklieren worden in het lichaam ontwikkeld in de puberteit, onder invloed van hormonen. Deze hormonen bestaan namelijk nog niet bij kinderen.

Wat veroorzaakt overmatig zweten?

Normaal gesproken gaat iemand zweten als gevolg van een verhoogde temperatuur van het lichaam. De zenuwen ontvangen een signaal dat de lichaamstemperatuur hoger wordt. De zweetklieren gaan om deze reden zweet produceren. Meestal is de oorzaak van overmatig zweten of hyperhidrosis onbekend. Het is normaal dat iemand zweet produceert, ook wanneer er geen inspanning is. De apocriene zweetklieren zullen namelijk vanaf de puberteit zweet produceren. Indien er niet bekend is wat de oorzaak is van het overmatig zweten, wordt gesproken van primaire hyperhidrosis.

Er wordt gesproken van overmatig zweten, wanneer er meer zweet geproduceerd wordt dan nodig is om het lichaam op een gezonde temperatuur te houden. Het is ook mogelijk dat er sprake is van aandoening. Men spreekt dan van secundaire hyperhidrosis. De volgende aandoeningen kunnen leiden tot secundaire hyperhidrosis:

 • Tuberculose
 • Hartziekten
 • Kanker
 • Psychiatrische aandoeningen
 • Longaandoening
 • Overmatige activiteit van de schildklier

Hoe kunt u overmatig zweten herkennen?

Er zijn verschillende manieren om te herkennen als u meer zweet dan ‘normaal’ zou zijn. Hier zijn versschillende symptomen voor:

 • Er wordt ook bij lage lichaamstemperaturen continu zweet geproduceerd, zelfs bij weinig inspanning of geen inspanning.
 • Ook ’s nachts kunt u last hebben van zweetaanvallen.
 • U heeft bij de voeten (vaak) last van schimmelinfecties.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: