Maandag 3 Maart vanaf 19:00 komt drs. Babak weer naar onze salon in Raamsdonksveer

injectable

Botuline Toxine
Toe aan een jeugdige uitstraling en klaar met de zichtbare tekenen van het ouder worden? Door gebruik te maken van een Botuline Toxine behandeling, is het mogelijk om jouw rimpels te verzachten of te laten verdwijnen. Door het gebruik van je spieren kunnen er rimpels ontstaan in je gezicht. Botuline Toxine zorgt ervoor dat je de spieren die rimpels veroorzaken tijdelijk niet meer aan kunt spannen. Hierdoor krijgt je huid de tijd om te genezen waardoor rimpels verdwijnen of vervagen. Dit resulteert in een egalere en gladder uitziende huid! Op deze pagina lees je meer over Botuline Toxine. Hoe wordt het toegepast? Hoe wordt een behandeling in zijn gang gezet? Wat zijn de bijwerkingen? Lees snel onderstaande informatie door voor alle antwoorden op jouw vragen wat betreft een Botuline Toxine behandeling!

Wat is een Botuline Toxine behandeling?

Waarschijnlijk heb je heus wel eens van Botox gehoord, maar wat is Botox nu precies? De werkzame stof in Botox is Botuline Toxine. Dit medicijn zorgt ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen worden, waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Het is een eiwit, welke uit de natuur verkregen is.

Oriënterende fase met betrekking tot Botox

Ben je aan het overwegen om eventueel een Botox behandeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan de behandeling in principe direct worden uitgevoerd.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Botuline Toxine behandeling?

Het gebruik van Botuline Toxine is tegenwoordig veel voorkomend en wordt voor verschillende wensen en gebieden gebruikt. Botuline Toxine kan worden ingezet om rimpels te verminderen/vervagen, maar Botuline Toxine kan ook worden gebruikt voor het verhelpen van klachten zoals hoofdpijn of overmatige transpiratie.

Graag geven wij een overzicht van alle behandelmogelijkheden:

 • Voorhoofd;
 • Frons;
 • Kraaienpootjes;
 • Migraine;
 • Wenkbrauwlift;
 • Bunny lines (neusrimpels);
 • Neuslift;
 • Mondhoeklift;
 • Liplift;
 • Rokersrimpels;
 • Putjes in de kin;
 • Halslift;
 • Tandenknarsen;
 • Overmatig transpireren.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een Botuline Toxine behandeling?

Het gebruik van Botuline Toxine is erg veilig, echter mag je geen Botuline Toxine behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Dit komt voort uit het uitblijven van medische onderzoeken naar de veiligheid van het gebruik van Botuline Toxine tijdens zwangerschap en/of borstvoeding.

Voorbereiding op een Botuline Toxine behandeling

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een Botuline Toxine behandeling. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Hoe verloopt de behandeling?

Je kunt ervoor kiezen om de behandeling direct te ondergaan na het consult. Je mag natuurlijk ook op een ander moment terugkomen wanneer jij een weloverwogen besluit hebt genomen. Bij het injecteren van Botuline Toxine, wordt er bij Clinic 63 gebruik gemaakt van één van de twee A-merk producten; Azzalure of Bocouture. De arts zal in combinatie met jouw wensen en zijn of haar advies bekijken welk Botuline Toxine merk het best geschikt zal zijn. Door het injecteren van Azzalure of Bocouture, zal de spier ontspannen. Vijf tot tien dagen na de behandeling zullen de effecten hiervan zichtbaar zijn. Zodra de spieren ontspannen zijn, heeft de huid tijd om te genezen waardoor rimpels vervagen of verdwijnen.

Wat moet ik doen na de behandeling?

De nazorg van een Botuline Toxine behandeling kent enkele aspecten:

 • Het is van belang dat je 2-4 uur na het laten injecteren geen make-up aanbrengt op het behandelde gebied;
 • Zorg ervoor dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet transpireert. Neem dus geen warm bad, niet sporten of naar de sauna;
 • Je mag de eerste 24 uur niet (hard) wrijven op de behandelde plek. Let wel op: de adviezen verschillen uiteraard per persoon, vraag dit dus altijd even na bij jouw behandelende arts!

Doordat de Botuline Toxine wordt toegediend via een injectie, bestaat er uiteraard een kans dat er een blauwe plek ontstaat op het punt waar de naald de huid heeft geraakt. Deze blauwe plekken verdwijnen over het algemeen binnen vijf dagen. Een bijna nooit voorkomende maar wel mogelijke bijwerking is een verzwaard ooglid, waardoor deze niet of lastig op te tillen is. Onder dezelfde categorie valt het krijgen van hoofdpijn. Ook deze bijwerkingen trekken weg na een aantal dagen.

 

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Is Botuline Toxine permanent?

Een belangrijk voordeel van Botuline Toxine is dat het product niet permanent is. Het effect van de behandeling zal daarom na verloop van tijd weer vervagen. Wanneer dit bij jou het geval is, kan je ervoor kiezen om een nieuwe behandeling te ondergaan. Het resultaat van een Botuline Toxine behandeling houdt gemiddeld tussen de drie tot 6 maanden aan. Hoe lang dit precies is, verschilt per persoon.

Kan een Botuline Toxine behandeling ongedaan gemaakt worden?

Wanneer de behandeling heeft plaatsgevonden, kun je de spieren in het behandelde gebied drie tot zes maanden niet aanspannen. Hierna zal de spierbeweging langzaam weer terug komen. Het is niet mogelijk om Botuline Toxine uit het behandelde gebied te halen; jouw lichaam zal dit vanzelf afstoten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: