Gewichtsverlies injectie – Saxenda

Omdat wij sinds dit jaar een samenwerking hebben met drs. Babak van Clinic63 kunnen wij deze revolutionaire behandeling ook aanbieden. Dit in combinatie met SLINC. en/of LPG-endermologie® gaat er voor zorgen dat jij je fijn voelt en gezonder door het leven gaat. De combinatie SLINC. kan jou helpen een goed verantwoord voedingspatroon aan te leren. (geen moet wel een pre). De combinatie LPG-endermologie® zorgt ervoor dat de afvoer van vetten versnelt en de huid zich ontdoet van cellulitis en verstevigd.

Vet verliezen met een injectie

Overgewicht is een vaak terugziend probleem verbonden met onze maatschappij. Volgens de cijfers van het RIVM heeft maar liefst 50% van de volwassenen in Nederland overgewicht. Veel mensen worstelen hier dagelijks mee. Saxenda is een effectief medicijn wat cliënten op weg helpt naar hun droomgewicht. Het medicijn helpt u om duurzaam uw gewichtsdoelen te behalen in onze kliniek! 

Hoe werkt een gewichtsverlies injectie? 

Veel mensen die afvallen komen later weer gewicht aan, dat kan enorm frustrerend zijn. Wanneer mensen afvallen vinden er hormonale veranderingen plaats in het lichaam. Deze veranderingen leiden ertoe dat de hormonen die betrokken zijn bij uw eetlust verstoord raken. Zo neemt het hongerhormoon toe en het verzadigingshormoon af. Hierdoor kunt u meer honger ervaren tijdens het afvallen, daarnaast kan het lichaam in een energiebesparende stand schieten en zo minder calorieën gaan verbranden. Dit zorgt ervoor dat u uiteindelijk weer aankomt en het welbekende jo-jo effect krijgt. 

Saxenda is een geneesmiddel voor gewichtsverlies. De werkzame stof in Saxenda is liraglutide. Dit een vergelijkbaar met het homoon GLP-1 dat uit de darmen vrijkomt na een maaltijd. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u als cliënt geen honger meer ervaart en daarnaast een verzadigder gevoel krijgt, hierdoor eet u minder en zal u dus gewicht / vet verliezen.

Indicatie Saxenda

Saxenda wordt uitgeschreven als aanvulling op een calorie arm dieet en verhoogde lichaamsbeweging. Het is dus niet de bedoeling dat u naast de injectie veel calorieën inneemt, het is een toevoeging aan gezonde voeding en verhoogde lichamelijke activiteiten. Saxenda is makkelijk in gebruik. Het medicijn dient u eenmaal per dag te injecteren via een gebruiksvriendelijke voorgevulde pen. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag u het medicijn bij de eerste keer injecteert, als het tijdstip na het eerste gebruik maar continue hetzelfde is. Wij raden het aan om in de voorzijde van uw dijen het medicijn te injecteren of de voorzijde van uw buik of bovenarmen. Niet injecteren in een ader of spier. 

De dosering is per persoon verschillend en wordt besproken tijdens het consult met de arts. U dient Saxenda voor gebruik in de koelkast te bewaren (temperatuur 2 tot 8 graden). Na het eerste gebruik kan een Saxenda pen een maand bij kamertemperatuur bewaard worden. Voor elke injectie dient u een nieuwe naald te gebruiken. Deel uw pen of naald nooit met een ander!

Een persoon met ernstig overgewicht kan in aanmerking komen voor een vergoeding van medicijn Saxenda vanuit het basispakket. Dat schrijft Zorginstituut Nederland in een advies aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De vergoeding geldt alleen voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 35 of hoger die al deelnemen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Voor mensen met een BMI tussen 35 en 40 geldt een vergoeding wanneer zij last hebben van hart- of vaatziekte, slaapapneu of artrose als gevolg van hun gewicht, en mensen met een BMI van hoger dan 40.

Wat zijn eventuele bijwerken?

Net als ieder medicijn kan de Saxenda pen voor eventuele bijwerkingen zorgen. De meeste bijwerkingen vinden alleen in de eerste weken van de behandeling plaats. De eventuele bijwerkingen hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree
 • Braken
 • Obstipatie

 

Tips en trics Clinic63

Wij hebben enkele tip en trics op een rijtje gezet die u kunnen helpen bij het bereiken van uw ideale gewicht en beter zijn voor uw gezondheid:

 • Eet langzaam
 • Eet in kleine porties, verspreid over de dag
 • Drink voldoende water
 • Stop met eten bij een vol gevoel
 • Vermijd vette en gefrituurde etenswaren
 • Vermijd zoete etenswaren
 • Stop met roken en alcohol drinken

Maandag 6 Maart vanaf 19:00 komt drs. Babak weer naar onze salon in Raamsdonksveer

 

Reserveer tijdig

 

Geef een reactie