Lpg endermologie® en liposuctie: een gouden combinatie.

Overweeg jij liposuctie of een buikwandcorrectie omdat het maar niet lukt om van dat buikje af te komen? Door voorafgaand aan de ingreep te behandelen met endermologie® herstelt je huid beter en krijg je uiteindelijk het mooiste resultaat.

Zo voel jij je weer comfortabel genoeg om dat favoriete zomerjurkje uit de kast te halen.

BUIKVET VERBRANDEN

Je hebt alles al geprobeerd: sporten, diëten, veel water drinken, dagelijkse oefeningen, maar niets helpt: je vindt gewoon dat je op bepaalde plekken dikker bent dan je zou willen. Buikvet verbranden lukt niet en je bikini en oude lievelingsbroek liggen al tijden ongebruikt in de kast. Liposuctie kan uitkomst bieden, deze operatie zorgt voor plaatselijke vetafname en contouring.

Liposuctie of buikwandcorrectie om buikvet te verliezen
Liposuctie is het wegzuigen (suctie) van onderhuids vetweefsel (lipo). Liposuctie geeft het beste resultaat op zones waar abnormale vetophopingen kunnen ontstaan zoals de hals, buik, heupen/lovehandles, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Door liposuctie wordt het extra volume onder de huid weggehaald. Is je huid erg verslapt, dan is een buikwandcorrectie (dermo-lipectomie) een betere optie. Hierbij wordt zowel vet als huid weggesneden.

NADELEN LIPOSUCTIE OF BUIKWANDCORRECTIE

Liposuctie en buikwandcorrectie zijn chirurgische ingrepen die zorgen voor een zogenaamde contourverbetering. Met andere woorden: je ‘probleem’ wordt in grote lijnen weggenomen. Met de ingreep alleen bereik je echter geen perfectie: het kan moeilijk zijn een symmetrisch resultaat te krijgen en onregelmatigheden kunnen bij deze operatie niet worden gecorrigeerd of worden juist erger. Doordat liposuctie een moeilijk te doseren methode is, kunnen er zichtbare bobbels en deuken in het weefsel ontstaan. Zowel een liposuctie als een buikwandcorrectie laten over het algemeen grote littekens achter.

NA DE BEHANDELING

Direct na de operatie krijg je een pantybroekje of elastisch korset van het ziekenhuis of de kliniek waar je de ingreep laat uitvoeren. Deze moet je zoveel mogelijk aanhouden tijdens de eerste vier tot zes weken na de operatie. Je lichaam voelt waarschijnlijk nogal beurs. Er zullen bloeduitstortingen en zwellingen ontstaan, die in de eerste weken grotendeels wegtrekken. Echter kan het wel tot negen maanden duren voordat de zwelling volledig is weggetrokken. Hierna kun je helaas nog last houden van:

Kortom, liposuctie kan voor plaatselijke vetafname en contouring een goede oplossing zijn, maar er zitten ook nadelen aan. Het is een serieuze operatie met serieuze risico’s en bijwerkingen.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Heb je de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en heb je besloten graag voor een liposuctie of een buikwandcorrectie te gaan? Dan is het wijs om na te gaan wat je zelf kunt doen om…

Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer het om een geslaagde liposuctie gaat. Door middel van bindweefselmassage kun je de behandelzone(s) voorbereiden op wat komen gaat. LPG endermologie® kan daarbij helpen.

VOORBEHANDELEN MET LPG ENDERMOLOGIE®

Een bindweefselmassage door middel van endermologie® techniek is er niet zomaar één: deze mechanische techniek masseert door middel van een behandelkop die specifiek op één zone van het lichaam gezet kan worden. Doordat het mechanische apparatuur is, kan er met voorgeprogrammeerde instellingen gewerkt worden. Een bindweefselbehandeling met endermologie® is zodoende altijd gecontroleerd en daarmee veilig.

EGAAL RESULTAAT

Hoe werkt dat dan? Door de huid voorafgaand aan de operatie te behandelen, wordt de circulatie geoptimaliseerd. Overtollig vocht wordt zodoende na de operatie beter afgevoerd. Daarnaast zorgt endermologie® voor een versoepeling van het te behandelen weefsel. Het vetweefsel is zo tijdens de operatie makkelijker te verwijderen, wat zorgt voor een egaler resultaat achteraf.

MINDER KANS OP LITTEKENS

Door voor te behandelen met endermologie® wordt het risico op complicaties na de operatie zoals infectie beperkt. Pijn, zwelling en bloeduitstortingen zijn na de operatie aanzienlijk minder en wat er wel is, lost sneller op. Het herstel verloopt sneller dan zonder voorbehandeling. En door die snelle (wond)genezing is er weer minder kans op littekens.

NABEHANDELEN MET LPG ENDERMOLOGIE®

Endermologie® kan de huid voorbereiden op de operatie, maar is er ook om het herstel naderhand te bevorderen. De techniek bezit speciale instellingen die het lymfe afvoersysteem stimuleert. Hierdoor worden afvalstoffen tussen de cellen afgevoerd. Daarnaast wordt de veneuze circulatie, ofwel de bloedcirculatie, gestimuleerd en raakt het weefsel dus beter doorbloed. Deze factoren stimuleren het herstelvermogen van de huid. En een voorspoedig herstel, zorgt voor minder kans op littekens.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: