Maandag 3 Maart vanaf 19:00 komt drs. Babak weer naar onze salon in Raamsdonksveer intake gesprekken zijn Gratis. ooglidcorrecties worden in één van de vestigingen van Clinic63 uitgevoerd

Ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie is één van de meest populaire ingrepen om hangende oogleden te verhelpen. Hangende oogleden kunnen verschillende klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn of zichtbeperking veroorzaken. Clinic63 heeft ervaren artsen in dienst die specialist zijn op het gebied van ooglidcorrecties. Lees snel verder voor alle mogelijkheden.

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie, ook wel blefaroplastie genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij het te veel aan huid en/of vetweefsel wordt verwijderd. De ingreep kan worden toegepast op de bovenste, onderste of beide oogleden. Een ooglidcorrectie kan vanwege medische redenen en cosmetische redenen worden uitgevoerd.

 • Bovenooglidcorrectie
  Bij een correctie aan de bovenoogleden wordt het overschot aan huid en indien nodig ook het vetweefsel in de bovenoogleden verwijderd. Naarmate je ouder wordt, wordt de huid dunner en verliest het de elasticiteit. Hierdoor verslapt de huid van de bovenoogleden. Daarnaast kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten zoals hoofdpijn, een beperkt zicht en vermoeide blik geven. Dit zijn aanleidingen om een bovenooglidcorrectie uit te voeren.
 • Onderooglidcorrectie
  De behandeling aan de onderoogleden verschilt met de behandeling aan de bovenoogleden. Vaak wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd wanneer iemand last heeft van wallen onder de ogen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophopingen of door het afzakken van het plaatselijk vet rondom de ogen. Daarnaast kan de kringspier rond om de ogen in de loop van der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Dit is operatief te corrigeren met een onderooglidcorrectie. Tijdens een consult kan de arts de oorzaak beoordelen en een behandelplan opstellen die geschikt bij je is.
 • Boven- en onderooglidcorrectie
  Het kan zijn dat je last hebt van zowel wallen onder de ogen als hangende oogleden. De boven- en onderooglidcorrectie kan tegelijkertijd uit worden gevoerd. Deze ingreep kan je helpen tegen klachten zoals een vermoeide blik, zware oogleden en wallen onder de ogen. Het herstel van de operatie duurt wel wat langer omdat deze ingreep wat zwaarder is dan enkel een boven- of ooglidcorrectie. Het voordeel is wel dat het in één behandeling tegelijkertijd gecorrigeerd kan worden.

Voordelen behandeling

 • Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat je ogen er minder vermoeid uitzien en je een frissere blik krijgt. Ogen zijn een van de eerste plaatsen die tekenen van veroudering tonen. Door de verslapte huid van de bovenoogleden kunnen je ogen een droevige, boze of vermoeide blik geven. Een ingreep aan de oogleden kan dit verhelpen.
 • Een correctie kan worden aangepast op jouw wensen. Wij voeren correcties uit aan bovenoogleden, onderoogleden of beide oogleden. Of je nu geholpen wilt worden aan hangende oogleden, wallen onder jouw ogen, overtollige huid of een ander probleem: een ooglidcorrectie kan een uitkomst bieden.
 • Wanneer de huid van het bovenooglid gaat hangen, kan dit invloed hebben op jouw gezichtsveld. Bij een correctie wordt de huid strakker gemaakt, waardoor jouw zicht weer breder wordt.
 • Een ooglidcorrectie heeft een korte herstelperiode. We raden aan om twee weken rust te nemen, maar dagelijkse werkzaamheden en kantoorwerk kunnen vaak al eerder worden opgepakt. Het herstel verloopt vaak pijn- en probleemloos.

 

Nadelen behandeling

 •  Een ooglidcorrectie kan bijwerkingen met zich mee brengen. Denk hierbij aan zwelling, blauwe plekken, maar ook droge ogen of irritatie. Deze zijn vaak van korte duur.
 • Na de ooglidcorrectie is nazorg nodig om het resultaat te bevorderen. Er is namelijk een incisie gemaakt dus er is kans op een litteken. Hierdoor dien je rekening te houden met nazorg zoals het dragen van zonnebrandcrème en het vermijden van nicotine. Het natuurlijke verouderingsproces gaat door, waardoor resultaten op den duur minder zichtbaar kunnen worden.
 
 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

 De redenen kunnen medisch zijn maar ook cosmetisch. Zo kun je onder andere een boven- en/of onderooglidcorrectie uitvoeren wanneer je beschikt over de volgende klachten:

 • Hangende oogleden
 • Verminderd zicht
 • Hoofdpijn door hangende oogleden
 • Vermoeide, droevige, boze of ouder uitziende blik
 • Prominente aanwezigheid van wallen
 • Overtollige huid rondom de oogleden
 • Uiterlijke redenen

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niet geschikt voor iedereen. Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Welke ooglidcorrecties voert Clinic63 uit?

Clinic63 heeft gekwalificeerde artsen in dienst die een boven- en onderooglidcorrectie uitvoeren. Ook zijn beide behandelingen te combineren.

Bovenooglidcorrectie 

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd wanneer er een huidoverschot of teveel aan vetweefsel in bovenoogleden aanwezig is. De oorzaak hiervan heeft verschillende redenen, zo kan het erfelijk zijn aangelegd of ontstaan naarmate je ouder wordt. Het kan leiden tot verschillende klachten zoals een beperkt zicht, vermoeidheid en/of hoofdpijn. Met een korte ingreep kan onze arts het huidoverschot en/of overtollig vetweefsel weghalen om jou van deze klachten af te helpen.

Onderooglidcorrectie 

Heb je last van wallen en een vermoeide blik? Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of het afzakken van plaatselijk vet rondom de ogen. Daarnaast neemt de kringspier rond de ogen in de loop der jaren af, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Met een onderooglidcorrectie wordt de verslapte huid onder je ogen verstrakt en de plaatselijke vet ophoping verwijdert. Na de ingreep ziet je blik er jonger en frisser uit. 

Boven- en onderooglidcorrectie 

Clinic63 voert ook een combinatie van boven- en onderooglidcorrectie uit. Dit kan worden uitgevoerd wanneer je last hebt van zowel hangende oogleden als wallen onder de ogen. Het voordeel van deze behandeling is dat beide probleemgebieden tegelijkertijd aangepakt kunnen worden. Houdt er wel rekening mee dat de hersteltijd langer is. 

 
 
 

In 5 stappen naar een nieuwe, verjongende blik 

Wil jij een ooglidcorrectie behandeling ondergaan? In onderstaand stappenplan leggen we stap voor stap uit wat dat voor jou betekent. In grote lijnen vind je hier informatie over het proces dat begint bij het consult en eindigt bij het verwijderen van de hechtingen. Tijdens het consult met de arts worden deze stappen ook allemaal gedetailleerd uitgelegd.

Consult

Een consult bij Clinic63 is altijd gratis. Een van onze deskundige artsen staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je gemakkelijk zelf online inplannen of je kunt bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken en voor foto’s te maken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat je de behandeling ondergaat is het belangrijk dat je rekening houdt met een hersteltijd na de behandeling. Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om bijvoorbeeld iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen. Je mag namelijk niet bukken en zwaar tillen. Daarnaast raden wij het aan om litteken creme en bevroren erwten in huis te halen om de oogleden thuis mee te koelen. Wij adviseren je om tijdig te stoppen met de volgende producten:

 • Stop minimaal 2 weken voor de behandeling met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en dit kan het genezingsproces van de ooglidcorrectie verstoren.
 • Stop tijdig (het liefst 5 dagen) voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Alcohol verdunt je bloed en kan lijden tot bloedingen tijdens of na de ingreep.
 • Gebruik je bloedverdunnende medicijnen? Overleg met je huisarts of je hier tijdelijk mee mag stoppen. Net als met alcoholgebruik kan dit leiden tot bloedingen en complicaties tijdens of na de ooglidcorrectie.

De behandeling zelf

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk of je een boven- en/of onderooglidcorrectie ondergaat.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en tekent de arts met een steriele marker het huidoverschot af. Op deze manier ziet de arts na de verdoving precies welk overschot aan huid verwijdert dient te worden tijdens de operatie. Wanneer het te behandelen gebied is afgetekend, wordt het lokaal verdooft zodat jij geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Clinic63 verkiest lokale verdoving boven algehele narcose. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer de verdoving is ingewerkt wordt het huidoverschot en indien aanwezig het overschot aan vetweefsel in de oogleden verwijdert. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na één a twee weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Na de behandeling

Na de ooglidcorrectie mag je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag de oogleden koelen met bevroren erwten. Je mag na de ooglidcorrectie niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. 

Ooglidcorrectie: voor en na foto’s

Clinic63 voert jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit. Enkele voor en na foto’s zijn hieronder in de slider te zien. Daarnaast delen we, uiteraard met toestemming, resultaten van cliënten op onze socialmediakanalen en vind je voor en na foto’s in onze brochure.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: