Net als bij vrouwen geldt voor mannen dat een goede dagelijkse verzorging de huid helder en fris houdt. Zijn de rimpels bij een man wellicht charmant, een grauwe of vale of onverzorgde huid is dat allerminst.

Schoonheidsverzorging ook voor mannen

Of je nu notaris, marketingspecialist of bouwvakker bent, goed voor jezelf zorgen is voor iedereen waardevol. Hierbij denkt niet iedere man aan een schoonheidssalon. Toch is een steeds groter wordende groep mannen  inmiddels overtuigd van het nut en voordeel van een bezoek aan onze schoonheidssalon. 

Man of vrouw, een huid is een huid. Het is niet meer  van deze tijd om deze nuttige verzorging alleen  bij vrouwen toe te passen. De huid fungeert voor allebei als een verdediging tegen giftstoffen en schadelijke stoffen. Het reguleert de  lichaamstemperatuur en is het contact tussen de binnen en de buitenkant. Het is een uitscheidingsorgaan, een filter en een spiegel van de binnenkant.

Toch zijn er wezelijke verschillen tussen de huid van de man en de vrouw waar we met de verzorging rekening mee dienen te houden.

 • De mannenhuid is ongeveer 25 % dikker en heeft een grotere collageen dichtheid. ondanks dat daalt ook het collageen naarmate we ouder worden. Het gaat iets geleidelijker aan dan bij de vrouw, maar ook bij de man treedt veroudering op. 
 • Mannen transpireren meer
 • Mannen maken meer talg aan door het hogere testosterongehalte. De huid glanst hierdoor eerder en is vaker vet met grovere poriën en gevoeliger voor acné.  
 • De dagelijkse scheerbeurt is de oorzaak van vele huidproblemen zoals irritatie, ontstekingen of een infectie
 • Mannen hebben meer kans op rosacea, waardoor bloedvaatjes meer zichtbaar worden op wangen en neus en roodheid veroorzaken.

Wat doen wij?

Wij bieden voor iedere man een gepaste behandeling, wij kijken naar huidstructuren, huidtype en uiteraard baardgroei. De Black-line van Craith Lab® is uitermate geschikt voor de mannenhuid. Maar ook de Blue-line als het gaat om de jongeremannenhuid. Om veroudering tegen te gaan zetten wij bij de man de Gold-line in, hier kunnen we de kleine lijntjes laten vervagen. Wij werken doelgericht op huidverbetering en bescherming. 

Hoe ziet een mannen gezichtsbehandeling eruit?

 1. Na een huiddiagnose bepalen we de behandeling in overleg met de klant.
 2. We beginnen de behandeling met een reiniging
 3. Daarna een dieptereiniging + schoonmaken poriën 
 4. We bekijken de haargroei, zo nodig werken we de wenkbrauwen en baardhaartjes bij
 5. Passend masker met doelgerichte werkstoffen die we doormiddel van epigenetica en cel-communicatie dieper in de huidlagen kopiëren. Dit doet Craith-Lab® 
 6. Afsluiten met verzorgende en beschermende producten gecombineerd met zuurstof boost
 
 

Anti-aging bij de man

Naast onze mannen gezichtsbehandeling kun je als man ook kiezen voor de gespecialiseerde anti-aging behandelingen zoals Retinol-behandeling en de Bionetic bullet behandeling deze zijn heel goed toe te passen op de mannenhuid.

Geef een reactie

%d